Opskriften er fundet på iforms hjemmeside |
150 g. valnødder
200 g. svesker uden sten
120 g. boghvedeflager
80 g. kokosmel
1 ubehandlet citron (skallen)
2 ubehandlede appelsiner (skallen)
60 g. soltørrede blåbær
Marinade:
1 1/2 dl. rørsukkersirup
1 dl. crunchy peanutbutter
1 stang vanilje
2 spsk. appelsinsaft
Hak valnødder og svesker i små stykker. Riv skallen på citron og appelsiner. Ælt alle ingredienser sammen. Varm sirup og peanutbutter på en pande sammen med vaniljekorn og appelsinsaft. Hæld det over massen og bland godt.
Beklæd et ovnfast fad (34 x 20 cm) med bagepapir og fordel massen heri. Bag på nederste rille i ovnen ved 180 g. i 15 min. Skær massen ud i ca. 26 barer og stil dem på hovedet på en bageplade. Bag dem nu i 10 min. ved 150 g. Hold øje med at de ikke bliver brændte.
Opbevar barerne i en kagedåse eller frys dem ned.
I den originale opskrift skal der byggræspulver i. Dette har jeg dog udelukket, da jeg synes det er for dyrt.
Baren er skræddersyet til at bygge bro mellem frokost og aftensmad. Her giver baren ny, sund energi, så man igen kan koncentrere sig. For at opnå den optimale effekt, skal du spise den inden blodsukkeret dykker alt for kraftigt. Det vil sige 20-30 min. før du bliver overmandet af lækkersult.
Baren mætter godt og giver supersund energi til hele dagen. Fordelingen af vitaminer, mineraler, kostfibre, proteiner, kulhydrater og fedt er afstemt, så baren udgør et eksemplarisk lille måltid.
Næringsindhold pr. bar (35 g.)
Energi: 142 kcal
Fedt: 7,7 g.
Protein: 2,6 g.
Kulhydrat: 16,8 g.
Kostfibre: 2,2 g.