mandag den 9. april 2012

PÅSKEDRØM - Cheesecake med mango & kokos

Til weekendens påskefrokost fik jeg kreeret denne gule påskedrøm fra det seneste nummer af Spis Bedre (april 2012). Jeg vil i den forbindelse have lov at kritisere Spis Bedre en smule. Jeg er meget tilfreds med bladet og har lavet flere opskrifter herfra, men der er tilsyneladende sket en fejl i denne opskrift. Overskriften lyder "Mangocheesecake med kokos og ingefær" - dog optræder ingefær INGEN steder i opskriften, så der må være tale om en forglemmelse. Jeg undlod derfor også ingefær og den var stadig god :-)
Opskrift (10-15 pers.)
Bund:
180 g. Digestive kiks
150 g. kokos
160 g. smør

Fyld:
1 1/2  stor mango
3 spsk. presset limesaft
300 g. friskost natural
3 dl. græsk yoghurt
3 dl. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
7 1/2 blade husblas
2 1/2 dl. piskefløde

Pynt: 
1/2 blad husblas
1/2 stor mango
1 spsk. flormelis
1 spsk. presset limesaft

Smuldr kiksene fint og rør dem med kokosmel. Smelt smørret og rør det i. Klem massen i bunden af en springform (24 cm.).
Skræl mangoen og skær frugtkødet løs. Skær det i mindre stykker og blend det til en glat puré. Bland med limesaft. Pisk friskost, yoghurt, flormelis og vaniljesukker. Tilsæt mangopuréen og pisk det godt sammen. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Opvarm en smule af yoghurtblandingen (ca. et par dl.) Tag det af varmen. Tag husblassen op, dryp den af og kom den i den varme blanding under omrøring. Pisk derefter husblasmassen sammen med resten af yoghurtblandingen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den sammen med resten af cremen. Bland godt. Hæld blandingen i formen.
Læg det halve blad husblas i blød i koldt vand i 5 min. Skær den sidste halve mango i små stykker og blend den glat sammen med flormelis og limesaft. Opvarm halvdelen af mangopuréen. Tag husblassen op og smelt det i blandingen under omrøring. Bland derefter med resten af puréen. Hæld det i to ringe over mangocremen i formen. Rør rundt med skaftet af en ske til et smukt mønster. Stil kagen i køleskabet i minimum 3 timer til den er stivnet. 
Løsn kagen fra formen ved at skære med en tynd kniv rundt langs kanten af formen.  

Bunden til cheesecaken
Mangopuré
Cheesecake-cremen