mandag den 8. maj 2017

Fiskepie med torsk, rejer, porrer og broccoli

     
Opskrift fra Spis Bedre 3/2017

Fiskepie
  • 1 løg
  • 2 porrer
  • 1/2 broccoli
  • 75 g. smør til stegning
  • 250 g. torsk
  • 100 g. rejer i lage
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1/2 bdnt. persille
  • 200 g. creme fraiche 9%
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 dl. vand
  • Salt og friskkværnet peber
Persilletopping
  • 1/2 bdnt. persille
  • 75 g. grov rasp (jeg brugte pankorasp)
  • 25 g. smør
  • Salt og friskkværnet peber

Pil og hak løget fint. Rens porrer og skær dem i tynde skiver. Skyl broccoli og skær den i små buketter. 

Smelt smørret i en gryde, og steg løg, porrer og broccoli i 2-3 minutter.

Skær torskekødet i tern, og bland det med afdryppede rejer, mel, salt og peber i en skål. Hæld fiskeblandingen op i gryden til grøntsagerne, og steg videre i 1 minut.

Skyl og hak persillen fint. Vend persille, creme fraiche, sennep og vand i grøntsags-fiske-blandingen. Steg i 2-3 minutter under omrøring. Krydr med salt og peber.

Fordel grøntsags-fiske-blandingen i et smurt ovnfast fad.

Persilletopping:

Tænd ovnen på 200 grader. Skyl og hak persillen fint, og bland den med rasp, salt og peber. Drys blandingen over retten, og fordel smør i tern på toppen. 

Sæt fadet i ovnen i ca. 15-20 minutter, til overfladen er gylden og retten er gennembagt.