tirsdag den 13. marts 2012

Meyers hindbærsnitter

Og endnu en opskrift fra Claus Meyer. Denne opskrift er fra bogen Meyers Kager. Nu har jeg eksperimenteret lidt med at bage hindbærsnitter, og jeg vil sige, at dette er den nye foretrukne opskrift :-)Den kan naturligvis også pyntes med glasur og krymmel (eller som her; frysetørret hindbær)

Opskrift (10-12 stk.)
375 g. hvedemel
200 g. sukker
60 g. mandelmel (eller smuttede og blendede mandler)
Kornene af 1/2 vaniljestang
275 g. smør
1 æg
300 g. god hindbærmarmelade (med høj frugtprocent)
1 æg til pensling
Groft rørsukker
Evt. flormelis og krymmel til pynt

Kom hvedemel, sukker, mandelmel og vaniljekorn i en stor skål. Bland det godt sammen. Skær smørret i mindre stykker og kom det i massen. Gnid smørret godt sammen med melet. Tilsæt ægget til at samle dejen. Sørg for den er ensartet. Del dejen i to lige store portioner. Rul hver portion ud til en stor firkant mellem to stykker bagepapir. Dejen skal cirka være 3 mm. tynd. Kom den udrullede dej på en bageplade. Gør det samme med den anden dej (sørg for at de cirka har samme størrelse). Kom pladerne i køleskabet i en times tid. Tænd ovnen på 190 grader.
Tag pladerne ud af køleskabet. Pensl lidt pisket æg rundt i kanten på den ene dej. Fordel hindbærmarmeladen i et jævnt lag på dejen. Tag den anden dej og læg den over marmeladen. Tryk først let i midten, så der ikke er noget luft i mellem de to lag. Tryk dernæst langs kanten af ringen, så kanterne er helt tætte. Pensl igen med æg og prik derefter med en gaffel små huller i det øverste lag dej. Strø med rørsukker. 
Sæt kagen i ovnen og bag den i cirka 25 minutter indtil overfladen er gylden. Lad kagen køle af inden den skæres i passende stykker.


"Mor"-koppen er taget i brug, selvom der stadig er tre måneder igen :-)
Hr. B blev noget skuffet, da jeg serverede denne hindbærsnitte for ham. Han siger, at grunden til han elsker hindbærsnitter, er mængden af glasur, da det er på den kage, man finder mest glasur.
Jeg måtte derfor i køkkenet igen, for at pynte hans snitte :-)