søndag den 18. marts 2012

Canneloni med kylling, spinat og ricotta på en bund af tomatsauce


Opskrift (2-4 pers.)
Tomatsauce:
1 dåse hakkede tomater
1 stor dåse tomatpuré
1 rødløg
2 fed hvidløg
1/2 chili
1 håndfuld frisk basilikum
Salt & peber

1 pk. "friske" fuldkorns lasagneplader

Fyld:
300 - 400 g. hakket kylling (kyllingebrystfilet i små stykker kan også bruges)
300 g. helbladet spinat (optået)
200 g. ricotta
Salt & peber


Bechamelsauce:
20 g. smør
1 1/2 spsk. hvedemel
2 - 4 dl. mælk
Revet muskatnød
Revet parmesan
Salt & peber

Til tomatsaucen hakkes rødløg, hvidløg og chili. Svits det i olivenolie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Smag til med salt, peber og hakket basilikum. Bring saucen i kog. Læg en bund af tomatsauce i et ovnfast fad.

Forkog de friske lasagneplader i ca. 5 minutter, så de vil blive lettere at rulle. Tør dem på et viskestykke.
"Brun" hakket kylling i en gryde. Tilsæt spinat og rør det godt sammen. Tag det af varmen og rør ricotta i. Smag til med salt og peber. Rul lasagnepladerne til canneloni med fyldet på den lange led og fordel dem i fadet ovenpå tomatsaucen med samlingen nedad. Fortsæt til fadet er fyldt.

Til bechamelsaucen smeltes smør i en gryde og melet piskes i. Kom forsigtigt mælken i lidt ad gangen. Vurdér hvor tyk saucen skal være. Det er ikke sikkert alt mælken skal bruges. Smag til med muskat, salt, peber og parmesanost. Kom saucen over cannelonierne og drys med friskrevet parmesan på toppen.
Kom fadet i ovnen og bag ved 180 grader i ca. 20 min.

Servér evt. med en god salat :-)