mandag den 12. marts 2012

Meyers brunsviger

I tråd med det forrige indlæg om rundstykker har jeg også bagt Meyers brunsviger fra bogen Meyers Bageri. De udgør derfor en god og kendt dansk morgenmad :-)


Opskrift (en stor bradepande (30 stk.))
5 dl. lunkent vand
50 g. gær
2 æg
100 g. sukker
10 g. havsalt
ca. 900 g. hvedemel
75 g. blødt smør

Remonce:
100 g. marcipan
250 g. brun farin
250 g. blødt smør
1/2 dl. sirup
25 g. kanel
Lidt ekstra brun farin til at drysse med

Hæld det lunkne vand i en skål, og rør gæren ud i vandet. Rør æggene i, og tilsæt så sukker, salt og hvedemel. Alt det hele sammen. Tilsæt til sidst smørret, og ælt dejen, til den er glat og smidig. Hvis du bruger røremaskine, skal du ælte, til dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hvile i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer i en ovnbradepande. Løft dejen over i bradepanden, som er foret med bagepapir (eller smurt med smør). Tryk med fingrene små fordybninger over hele dejen - de skal opfange den gode remonce, så vær ikke nærig med dem. 

Remonce: Rør marcipan og brun farin sammen, så der ikke er nogen klumper. Rør det bløde smør i massen, og tilsæt så sirup og kanel. Smør remoncen ud over dejen med en smal paletkniv, og drys til sidst med lidt brun farin. 
Lad brunsvigeren hæve lunt på køkkenbordet til den næsten når op til bradepandens kant - det tager cirka en time. Bag brunsvigeren ved 200 grader i ca. 18-20 min. Afkøl den i bradepanden.Utrolig lækker brunsviger! Jeg lavede kun halv portion.