søndag den 24. juli 2011

Hjemmelavet ravioli med gorgonzolasauce

Menuen i fredags stod på ravioli med gorgonzolasauce. Den blev ganske vellykket! Jeg har tidligere lavet ravioli med tomatsauce, og har benyttet samme opskrift. Denne gang skulle vores pastamaskine  dog tages i brug for første gang.

Til opskriften er fundet inspiration hos Fjordrejen, som laver utrolig lækre retter!
Opskrift (4 pers.)

Ravioli
Pasta:
200 g. hvedemel
200 g. durummel
4 æg (Huskregel: et æg pr. 100 g. mel)
Lidt salt
Evt. lidt olie

Lav en mel-vulkan og slå æggene ud heri. Tilføj salt og olie. Ælt dejen godt og stil den på køl i minimum en time. Helst længere.

Fyld:
300 g. frisk hakket spinat (helbladet spinat fra frost kan også bruges)
150 g. Philadelphia (eller anden flødeost - ricotta eller lignende)
Muskatnød
Salt og peber

Bland fyldet sammen og smag til med salt og peber.

Rul pastaen tyndt ud - dette kan med fordel gøres med en pastamaskine, men hvis man ikke har sådan en, kan man bruge en kagerulle. Det kræver dog tid og MANGE kræfter! Kom dernæst fyldet på pastaen. Læg et låg af pasta og skær pastaen ud i firkanter. Luk raviolien med en gaffel. Koges i ca. 8 min. Der må gerne være lidt bid i raviolien.

Gorgonzolasauce
Sauce:
1/4 piskefløde (eller madlavningsfløde)
1 stort skalotteløg
150 g. gorgonzola
Salt og peber
 
Pynt:
Ristede pinjekerner
Basilikumpesto
Parmasanost
Basilikum

Hak skalotteløg fint og steg det i en gryde uden det tager farve. Når de er blanke tilsættes fløden. Kog fløden ind til ca. det halve. Skru ned og kom osten i og lad den smelte. Smag til med salt og peber.


Anret raviolien i pastatallerkner. Kom saucen over og pynt med pinjekerner, pesto, revet parmasanost og basilikum.Pastamaskinen, som Hr. B fik i fødselsdagsgave kom til sin ret. Det er nu nemmere med en maskine. Marcato Atlas 150 er en utrolig anerkendt pastamaskine og den er rigtig nem at bruge.