lørdag den 23. juli 2011

Urteknækbrød

I august måneds nummer af Spis Bedre var der en lækker opskrift på urteknækbrød, som jeg kastede mig ud i til forretten i går.



Opskrift (ca. 50 stk.)

25 g, gær
2 1/2 dl. vand
1 tsk. sukker
1 tsk. urtesalt
1 dl. revet ost (jeg brugte parmasan)
3 dl. groft rugmel
3 1/2 dl. hvedemel
2 spsk. hakket timian
1 spsk. hakket rosmarin

Pynt: 
Sesamfrø
Birkes
Nigellafrø
Hakket rosmarin
Havsalt
Olivenolie

Smulr gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt, ost, rugmel, hvedemel og krydderier og ælt dejen til en smidig dej. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Del den i fire stykker og rul hvert stykke tyndt ud til ca. 50 x 10 cm. Prik tæt med en gaffel. Drys pynten på, som du synes. Og rul det ind i dejen med en kagerulle. Pensl til sidst med olie og drys med lidt havsalt. Skær dejen ud i lange strimler (ca. 3 cm. brede) og læg dem på en bageplade med bagepapir. 
Bag midt i ovnen på 200 grader i ca. 8-10 min. Lad dem afkøle på en rist.