søndag den 10. juli 2011

Brownie med chokolade og hasselnødder

Desserten i lørdags var den lækreste chokoladebrownie med skyr, vaniljeis, lakridsis, jordbær og kirsebær, som mor/svigermor havde lavet.

Så vidt jeg husker stammer opskriften herfra. Jeg skriver lige opskriften nedenfor.
Brownies (ca. 12 stk.)
175 g. smør
200 g. mørk chokolade
150 g. brun farin
175 g. sukker
130 g. hvedemel
3 æg
100 g. mandler

Chokoladen smeltes i vandbad sammen med smør. Rør i massen mens det smelter. Når det hele er smeltet, kommes sukker og brun farin i. Rør det sammen til sukkeret er opløst. Kom chokoladeblandingen i en skål og bland melet i. Rør æggene i dejen. Nu bliver dejen meget elastisk og slipper skålens kanter. Hak nødderne og kom dem i. Hæld dejen i en form (ca. 22x30 cm.) beklædt med bagepapir. 
Bag kagen i en forvarmet ovn på 170 grader i 30-35 min. indtil toppen begynder at se flaget ud og kagen virker nogenlunde fast, når du trykker den på midten. Husk, at brownien gerne må være snasket indeni, men ikke flydende. Kagen køles af og skæres i små firkanter.