tirsdag den 17. januar 2012

Blåbærcheesecake

Denne kage lavede jeg til dessert en dag vi mødtes med madklubben. Det er samme opskrift som denne cheesecake med hindbær. Jeg forsøgte mig bare med blåbær i stedet (hindbær er dog stadig favoritten). Denne variant er mere sød - og ikke syrlig ligesom den anden.


Opskrift (8-10 pers.)

Bund:
100 g. smør
170 g. Digestive kiks

Ostefyld:
200 g. flødeost
2 dl. creme fraiche (18 %)
125 g. flormelis
1 stang vanilje
2 1/2 dl. piskefløde
6 blade husblas


Blåbærfyld:
300-500 g. blåbær (gerne fra frost)
3 spsk. sukker
4 blade husblas

Kiks knuses og blandes med smør. Pres massen helt mod bunden i springformen. Flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljekorn piskes sammen. Flødeskum vendes i. Husblas smeltes (se anvisning på pakken) og piskes i. Blandingen hældes over kiksebunden og stilles på køl eller i fryseren. Det er vigtigt, at kagen er stivnet inden blåbærfyldet kommes på - ellers vil de to lag flyde sammen. Kog blåbær med sukker. Lad det køle lidt ned. Smelt husblas og pisk det sammen med blåbær. Fordel blåbærfyldet på den kolde kage.
Stil kagen på køl i minimum 4 timer - gerne natten over.