mandag den 23. januar 2012

Citronmåne

Hr. B skulle have kage med på arbejde, da han skulle fortælle den dejlige nyhed, at han skal være far :-) Valget faldt på denne rigtig lækre og saftige citronmåne - DOG uden alle de e-numre :-) Den skal helt klart prøves igen!!! Opskriften er tyvstjålet fra Mette Blomsterberg.
Opskrift


Dej A:
250 g. stuetempereret smør
1 stang vanilje
125 g. flormelis
125 g. rørsukker
150 g. stuetempererede hele æg
100 g. stuetempererede æggeblommer
190 g. hvedemel
65 g. maizena
1 stk. økologisk citron (revet skal og saft)

Dej B:
125 g. ren rå marcipan
85 g. sukker
50 g. stuetempereret smør
75 g. stuetempererede hele æg

Citronglasur:
150 g. flormelis
1 stk. 1 stk. økologisk citron (revet skal og saft)
Evt. lidt vand

Dej A:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Lidt af rørsukkeret og vaniljekornene mases sammen med en palet, således at kornene skilles ad. Smør, flormelis og rørsukker samt vaniljesukkeret røres luftigt. Æg og æggeblommer tilsættes roligt og lidt ad gangen. Stop, når massen er ensartet. Hvedemel og maizena blandes og sigtes ned i dejen og vendes forsigtigt sammen med revet citronskal- og saft.

Dej B:
Ælt marcipanen og sukker sammen med hænderne. Ælt smør i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med tilsættes æggene ligeledes lidt ad gangen.

Dej A og B vendes sammen og fordeles i en smurt springform eller silikoneform ca. 25 cm. i diameter. Bages ved 190 grader til den er godt gylden og giver efter ved tryk.  Ca. 35-40 minutter. Afkøles inden glasuren kommes på.

Citronglasur:
Skallen rives af citronen og den revne skal lufttørrer indtil kagen skal glaseres med glasur. Saften fra en 1/2 citron, flormelissen og måske et par dråber vand røres sammen i en lille kasserolle. Lun glasuren en anelse og fordel den hurtigt på den afkølede citronmåne. Drys straks med den lufttørrede citronskal.