|
Opskrift (8 pers.)
8 glas (ca. 120 ml.)
40 stk. frisk hindbær
Pistacie- og appelsinkrokant
130 g. sukker
75. usaltede pistaciekerner
1 stk. vasket appelsin (revet skal herfra. Saften skal bruges i moussen!)
Chokolademousse
125 g. god mørk chokolade 64 %
100 g. pasteuriseret æggeblomme
75 g. sukker
1 1/4 dl. pasteuriseret æggehvide
1 spsk. sukker
Saften fra en halv appelsin (som skrevet ovenfor)
Pistacie- og appelsinkrokant
Sukkeret smeltes til gylden karamel. Pistaciekernerne og appelsinskallen kommes i og ristes med i nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir. Afkøles helt og grofthakkes med en savtakket kniv. Fordel krokanten i bunden af de otte glas.
Chokolademousse
Chokoladen finthakkes og smeltes forsigtigt over vandbad. Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps med en håndmixer.
Æggehviderne og sukker piskes luftige og seje. Kom "snapsen" op i den smeltede, godt lune chokolade, pisk godt. Tilføj hurtigt appelsinsaften. Pisk godt.
Tilføj 1/3 del af de piskede hvider og pisk godt. Vend nu chokolade-delen op i de resterende piskede æggehvider og vend det forsigtigt sammen.
Chokolademoussen fordeles ovenpå krokanten i glassene og stilles i køleskabet indtil de skal serveres. Anret med friske hindbær.
Til desserten lavede vi forskellige slags kaffe; espresso, alminde kaffe lungo og Café latte :-) |