fredag den 20. juli 2012

Gâteau Marcel

Jeg vil lige dele opskriften på den fantastiske Gâteau Marcel, som jeg bagte i forbindelse med babyshower. Opskriften kan desuden findes her.


Opskrift (8 pers.)

140 g. smør
140 g. god mørk chokolade (Jeg brugte Valrhonas Guanaja 70%)
140 g. sukker
5 æggeblommer
7 æggehvider
40 g. kakao
Lidt sukker

Pynt: 
Chokoladespåner
Kakao
Jordbær

Tag smørret frem, og lad det stå og blive blødt. Knæk chokoladen i små stykker, og smelt den over vandbad ved svag varme. Mens chokoladen holdes varm, tilsættes smør og 80 gram af sukkeret. Bland det godt til chokolademassen har en jævn konsistens. Tilsæt æggeblommerne en af gangen.

Pisk æggehviderne til en luftig masse, og pisk derefter resten af sukkeret i. Hæld forsigtigt en lille smule af chokolademassen i æggehvidemassen. Hæld derefter denne masse sammen med resten af chokolademassen. Pisk det forsigtigt sammen med et piskeris, så det får en konsistens som en luftig mousse. Smør en springform med det bløde smør og strø sukker på.

Fordel halvdelen af moussen i formen. Læg film over resten af moussen og til den i køleskabet til senere brug. Bag kagen i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter. Først hæver kagen op og mod slutningen af bagetiden vil den falde lidt sammen. Når den tages ud af ovnen, vil den falde sammen og der vil blive dannet et hulrum i midten - sådan skal den være. Lad kagen afkøle inden den sidste del af moussen lægges på. Kom den på køl indtil den skal serveres. 

Pynt med kakaopulver, chokoladespåner og jordbær.

Lækker chokolade fra Valrhona. Den er ideel til Gâteau Marcel!
Endnu et billede af det flotte bord - og den flotte kage
Kagen blev pyntet med lækre danske jordbær fra Vasen