mandag den 15. maj 2017

Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og feta

    
Opskriften er fra Spis Bedre (2/2017)

Hakkebøffer i peberfrugtsauce

Hakkebøffer:
  • 600 g. hakket oksekød
  • 1 1/2 spsk. dijonsennep
  • 1 bdnt. persille
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie til stegning
Rød peberfrugtsauce:
  • 1 lille løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g. bacon i tern
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 1/2 dl. madlavningsfløde
  • 2 dl. mælk (evt. mere, hvis saucen er for tyk)
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
  • 250 g. ris
Til servering:
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 bdnt. persille
  • 100 g. feta
Kog risene efter anvisningen på posen.

Rør kødet sammen med sennep og finthakket persille, og krydr med salt og peber. Form kødet til hakketbøffer (ca. 6 stk.) og brun dem ganske kort i lidt olie i en dyb pande ved høj varme. Tag bøfferne af panden og lad dem hvile på en tallerken, mens du laver saucen.

Pil løget og hak det groft. Rens peberfrugten og skær den i små tern. Opvarm den dybe pande igen, og steg baconternene let gyldne. Tilsæt løg og peberfrugt og steg i 1-2 minutter. Rør mel, tomatpuré, sennep og krydderier ud u blandingen, og tilsæt derefter fløde og mælk. Bring saucen i kog, og lad den småkoge i 5 minutter, til saucen tykner. Smag til med sukker, salt og peber. Kom evt. ekstra mælk i saucen, hvis den er for tyk.

Læg hakkebøfferne ned i saucen, og lad retten småkoge under låg ved svag varme i 10 minutter.

Rens peberfrugten, og skær den i strimler. Vend dem i saucen lige før servering, så de stadig er sprøde. Servér retten direkte fra panden drysset med hakket persille og smuldret feta. Servér med kogte ris.