Opskrift (ca. 25 stk.)
5 1/2 dl. mel
1 1/2 dl. sukker
2 dl. brun farin
200 g. smør
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
100 g. grofthakkede valnødder
150 g. grofthakket god mørk chokolade
Smelt smørret i en gryde. Bland de tørre ingredienser sammen (mel, salt, bagepulver, vaniljesukker, sukker og brun farin). Tilsæt æg og smør og rør massen godt sammen. Hak nødder og chokolade groft. Det er vigtigt det er groft, så chokoladen ikke smelter og man får en crunchy fornemmelse, når man spiser småkagen. Ælt forsigtigt chokolade og nødder i massen. Fordel dejen i "klatter" på en bageplade med bagepapir. Brug gerne en isske (eller en spiseske), så småkagerne bliver lige store. Tryk dem en smule flade. Bag småkagerne i cirka 10 minutter ved 175 grader. Lad dem afkøle HELT på en bagerist inden de spises.