onsdag den 13. april 2011

Ravioli med tomatsauce


Opskrift (4 personer):

Pasta:

200 g. Hvedemel (kan udskiftes med fuldkornsspeltmel for en grovere pasta)
200 g. Durummel
4 æg (Husk: altid et æg pr. 100 g. mel)
Lidt salt
Evt. lidt olie

Lav en mel-vulkan og slå æggene ud heri. Tilføj evt. salt og olie. Ælt dejen godt og stil på køl i minimum en time.

Fyld:

250 g. Frisk hakket spinat (helbladet spinat på frost kan også bruges)
250 g. Philadelphia (eller anden flødeost ricotta eller lignende)
Muskatnød
Salt
Peber

Bland fyldet sammen og smag til med salt og peber.

Tomatsauce:

1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
1 løg
1 fed hvidløg
1 chili
Basilikum
Salt
Peber

Parmasanost

Hak løg, hvidløg og chili. Svits det i olivenolie på panden. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Smag til med salt, peber og basilikum. Bring saucen i kog



Pastaen stikkes ud med et glas. Fyldes med spinatfyldet og lukkes med en gaffel. Pas på ikke at putte for meget fyld i - så kan de blive svære at lukke.


Koges i kort tid

Anrettes i pastatallerkner med friskrevet parmasanost og basilikum. Velbekomme :-)

Pasta med blåmuslinger



Opskrift (4 personer):
Inspiration fra opskrift fra Bo Bedre
150 g. Pasta (gerne en med folder, så den kan få saucen med op)
1 kg. Blåmuslinger
2 fed Hvidløg
Olivenolie
1 dåse Cherrytomater
1 dl. Hvidvin
2 dl. Fiskebouillon
1 stk. Chili
Persille
Sæt pastaen over, og kog efter anvisning. Vask blåmuslingerne, og kassér dem, der ikke lukker tæt. Svits hvidløg i en gryde, og kom tomater, hvidvin, bouillon og chili heri. Lad det simre 5 minutter. Kom muslingerne heri, og lad dem simre, indtil de åbner sig.
De muslinger, der evt. ikke åbner sig, smider du ud sammen med hvidløg og chili. Afdryp pastaen, og vend i gryden. Servér straks med lidt persille drysset over.

mandag den 7. marts 2011

Sommer & sol...


I dag har der været det skønneste vejr - så begynder man at drømme om lækker sommermad. Jeg har fundet et dejligt billede i gemmerne :-)











I denne frugtsalat:

Banan
Æble
Vindruer
Kiwi
Blåbær
Hindbær
Jordbær
Sharonfrugt

Drysses med revet mørk chokolade

Blev serveret med hindbærsorbet

Velkommen til "Tyk men glad"

Her kan du få et indblik i B&Bs verden. I denne blog vil vi dele hverdagslivets gode oplevelser - mest som en dagbog for os selv.