Opskrift (4 personer):
Pasta:
200 g. Hvedemel (kan udskiftes med fuldkornsspeltmel for en grovere pasta)
200 g. Durummel
4 æg (Husk: altid et æg pr. 100 g. mel)
Lidt salt
Evt. lidt olie
Lav en mel-vulkan og slå æggene ud heri. Tilføj evt. salt og olie. Ælt dejen godt og stil på køl i minimum en time.
Fyld:
250 g. Frisk hakket spinat (helbladet spinat på frost kan også bruges)
250 g. Philadelphia (eller anden flødeost ricotta eller lignende)
Muskatnød
Salt
Peber
Bland fyldet sammen og smag til med salt og peber.
Tomatsauce:
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
1 løg
1 fed hvidløg
1 chili
Basilikum
Salt
Peber
Parmasanost
Hak løg, hvidløg og chili. Svits det i olivenolie på panden. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Smag til med salt, peber og basilikum. Bring saucen i kog
Pastaen stikkes ud med et glas. Fyldes med spinatfyldet og lukkes med en gaffel. Pas på ikke at putte for meget fyld i - så kan de blive svære at lukke.
Koges i kort tid
Anrettes i pastatallerkner med friskrevet parmasanost og basilikum. Velbekomme :-)