Dejlig sommermenu fra en aften med Cand. Merc. Gourmet i sommers. Blev serveret med grillet laks
Pastasalat
Fuldkornspasta
Frisk spinat
Rød peberfrugt
Tomater
Feta
Ristede pinjekerner
Dertil blev serveret hjemmelavede grove madmuffins
(inspiration fra Trines pizzadej)
Grove muffins
1½ pose tørgær
1 spsk. rørsukker
6½ dl. lunkent vand
500 g. hvedemel
300 g. fuldkornsspeltmel
200 g. durummel
1 spsk knust havsalt.
Opløs gær og sukker i lidt af vandet og lad blandingen stå lidt. Bland mel og salt i en anden stor skål. Lav en fordybning i melet og hæld gærblandingen og resten af vandet i. Bland dejen lige så stille sammen med en gaffel, ved at røre rundt i cirkler. Når du ikke kan røre rundt mere, skal du starte med at ælte.
Sørg for at ælte godt igennem, gerne i 5-10 minutter, så den bliver god og elastisk.
Lav evt. dejen lidt før den skal bruges - vikl da blot dejen ind i film og læg den på køl.
Pensl muffinformen med lidt olie. Kom dejen i formen.
Dejen skal hæve i ca. 15-30 minutter, så bliver den bedst. Pensl med lidt vand. Drys med havsalt. Bages ved ca. 200 grader til de er færdige.