søndag den 1. april 2012

Gulerodscupcakes med lemon cream cheese





Opskrift  (8 stk.)
115 g. brun farin
1/2 dl. smagsneutralt olie
2 æg
110 g. hvedemel
1/2 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 knsp. salt
120 g. groftrevet gulerod
30 g. hakkede valnødder

Lemon cream cheese:
100 g. flødeost
75 g. blødt smør
200-250 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1-2 tsk. revet citronskal
Evt. revet citronskal til pynt

Pisk brun farin og olie sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk det godt. Bland de alle de tørre ingredienser sammen og sigt dem ned i blandingen. Pisk igen. Tilsæt revet gulerod og hakkede valnødder og vend det sammen. Fordel dejen i ca. 8 muffinforme (afhængig af deres størrelse). Fyld dem ca. 3/4 dele op. Bag kagerne ved 185 grader i 15 min. Lad kagerne køle lidt af.

Pisk alle ingredienserne til "glasuren" sammen. Sørg for at den er god tyk, så den er nem at smøre på kagerne med en kniv. Hvis den ikke er tyk nok, kom da lidt mere flormelis i. Smør "glasuren" på kagerne med en kniv eller en tynd paletkniv. Pynt evt. med lidt revet citron.