onsdag den 4. april 2012

Fuldkornsspaghetti carbonara

En favorit, som fortjener endnu et indlæg. Jeg har tidligere skrevet om den her. Men nu kommer opskriften lige igen :-)


Opskrift (2 pers.)

Fuldkornsspaghetti (ca. 200 g.)
1 rødløg (finthakket)
5 fed hvidløg (presses i)
1 tsk. olivenolie
1 pk. parmaskinke (eller ca. 4 skiver)
2 porrer (skåret i ringe)
6 soltørrede tomater (skåret i strimler) (Jeg brugte semidried)
2 fennikelknolde (skåret i små tern)
2 æg
1 håndfuld persille
Friskkværnet peber
Evt. parmesanost

Steg løg i olien og pres hvidløg deri. Drys med masser af peber. Rist parmaskinken i ovnen i 5 min. til den er sprød (ca. 200 grader). Svits porrer og fintsnittet fennikel sammen med løgene. Kog spaghettien og vend den i grøntsagerne. Tilsættet halvdelen af persillen og til sidst to sammenpiskede æg rørt med 5 spsk. vand. Det skal lige stivne og sætte sig rundt om spaghettien. Server straks med soltørrede tomater resten af persillen som pynt og parmaskinke og evt. parmesanost.