Opskrift (8-10 pers.)
Bund:
200 g. god mørk chokolade
200 g. sukker
200 g. smør
4 æg (delt i æggehvider og æggeblommer)
Creme:
1 1/2 dl. fløde
1 1/2 dl. creme fraiche
3 spsk. flormelis
Korn fra en stang vanilje
Bær til pynt
Smelt chokolade, sukker og smør over vandbad. Kom det i en skål og lad det køle lidt af. Del æggehvider og æggeblommer. Tilsæt blommerne en af gangen til chokolademassen. Pisk æggehviderne stive i en skål for sig. Vend derefter æggehviderne i chokolademassen. Smør en springform og drys med sukker. Hæld dejen deri og bag kagen ved 180 grader i 30-40 min. Kagen må gerne være lidt blød indeni. Vær opmærksom på, at kagen falder sammen - det skal den gøre.
Pisk fløden til cremen. Tilsæt creme fraiche, flormelis og vanilje og rør det hele sammen. Smag evt. til med mere sukker.
Pynt kagen med cremen og bær og evt. mynteblade eller flormelis.