Opskrift (6 pers.)
Pistaciepasta:
50 g. sukker
50 g. finthakkede usaltede pistacienødder
1/2 dl. vand
Iscreme:
1 dl. pasteuriserede æggeblommer
50 g. sukker
3 dl. piskefløde
Jordbærsuppe:
500 g. optøede jordbær
100 g. sukker
1/2 stk. vaniljestang
1 dl. vand
En citron (saft herfra)
En anelse maizena udrørt i lidt koldt vand
Alle ingredienserne til pistaciepasta koges under låg ved middelvarme i ca. 10 min. Pistaciepastaen afkøles helt inden den kan anvendes.
Til iscremen piskes æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps med en håndmixer. Piskefløden piskes til let skum. "Snapsen" røres sammen med den kolde pistaciepasta og denne blanding vendes forsigtigt sammen med flødeskummet. Kom massen i en ismaskine og kør på lav hastighed i 10-15 min. Kom isen i fryseren i et par timer inden den skal spises.
Jordbærsuppe: Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. 1 tsk. af sukkeret og kornene mases sammen på bordet med en lille palet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukkeret, de tomme vaniljestænger, sukker, jordbær, vand og saften fra den halve citron koges op i en gryde med låg, til jordbærrene er møre. Jævn eventuelt med en anelse maizena udrørt i en anelse vand. Husk at når suppen bliver kold vil den tykne en anelse af sig selv. De tomme vaniljestænger fiskes op og jordbærgrøden blendes, sigtes og afkøles helt i køleskab indtil den serveres iskold.
Anret jordbærsuppen med et par kugler pistacieis ovenpå.
Min fantastiske køkkenmaskine i arbejde :-) |