mandag den 27. februar 2012

Kanapeer med laks og carpaccio

I lørdags havde jeg inviteret veninderne til 26 års fødselsdag. Her er et par opskrifter på appetizers :-)

Kanapeer med valnøddecreme og carpaccio
Kanapeer med laks og artiskokcreme
Kanapeer med carpaccio og valnøddecreme (ca. 20 stk.)
10 skiver toastbrød
1 pk. carpaccio
60 g. valnødder
1 fed hvidløg
4 spsk. fløde
Basilikum
Cherrytomater
Olie
Salt & peber

Udstik små runde skiver af toastbrødet (jeg brugte et snapseglas). Der kan godt blive to stykker af en skive toastbrød. Pensl brødet med olie og bag det i ovnen i ca. 5 min. ved 200 grader. Hold øje med brødene. De skal gerne blive flotte gyldne og sprøde. 
Blend valnødder, hvidløg og fløde sammen til en creme. Smag til med salt og peber. Kom cremen på de små brød sammen med carpaccio (del skiverne i 2 eller 3 stykker). Pynt med basilikum og tomat.

Kanapeer med laks og artiskokcreme (ca. 20 stk.)
10 skiver toastbrød
5 skiver røget laks
1 glas artiskok-hvidløgscreme fra Princip
Cherrytomater
Dild (eller andet grønt til pynt)

Udstik små runde skiver af toastbrødet (jeg brugte et snapseglas). Der kan godt blive to stykker af en skive toastbrød. Pensl brødet med olie og bag det i ovnen i ca. 5 min. ved 200 grader. Hold øje med brødene. De skal gerne blive flotte gyldne og sprøde. 
Fordel lakseskiverne (del skiverne i 4 stykker) på brødene. Dernæst artiskokcremen. Pynt til sidst med tomat og dild.

Kanapeerne blev serveret med min egen version af cosmopolitans (vodka, tranebærjuice, pressede limefrugter og en smule danskvand).