onsdag den 22. februar 2012

Tiramisu

Den lækreste og nemmeste dessert - tiramisu!


Opskrift (4-6 pers.)

500 g. mascarpone
150 g. sukker
1 vaniljestang
3 pasteuriserede æggeblommer
2 dl. piskefløde
24 ladyfingers (kiks)
4 dl. espresso (helst afkølet)
Kakaopulver til pynt

Pisk mascarpone med kornene fra vaniljestangen og sukkeret. Tilsæt æggeblommerne og pisk indtil massen bliver helt lys. I en anden skål piskes fløden til skum. Kom flødeskummet over i mascarponecremen.
Gennemblød kiksene i kaffen og kom halvdelen i et stort fad. Læg derefter et lag mascarponecreme (ca. halvdelen). Kom et lag gennemblødte kiks ovenpå og slut af med det sidste mascarponecreme. 

Pynt desserten med kakaopulver. Drys det over tiramisu'en ved hjælp af en sigte. Kom derefter desserten i køleskabet indtil den skal serveres. Gerne i 4 timer eller længere.



Det er ikke en nem dessert at fotografere, så jeg beklager den ringe billedkvalitet.