torsdag den 19. maj 2011

Lidt sødt til en forlænget weekend

På vej hjem aflagde jeg lige ”Det lille kaffehus” i Skagen et besøg.
Hvor der blev købt lidt godt ind til weekenden.

En plade Cocoture Mørk økologisk chokolade med 73% kakaoindhold og stærk chili fra PR Chokolade.
Den er også velegnet at bruge som pift i gryderetter og sauce. Prøv den i chili con carne eller i andre gryderetter af den mørke slags.
Salmiaklakrids med flødechokolade fra Konnerup & CO.
Salmiaklakrids overtrukket med lækker flødechokolade fra Java.
Uimodståelig kombination af kraftig lakrids, syrlig salmiak og sød fin flødechokolade.

onsdag den 18. maj 2011

Hvordan mon det smager?


I sidste uge aflagde vi Aldi Einkauf et besøg. Det er altid sjovt at se, hvad de tyske madkemikere har fundet på af vidunderprodukter.

Jeg faldt over dette fantastiske jordbær-smørepålæg, men fik desværre NEJ af kæresten til at købe det dejlige tyske produkt :-) 

Projekt chiliplante


Som et lille sommerprojekt har vi sat vores første chiliplante i verden.
Vi har plantet en Habanero chiliplante:
En af de absolut stærkeste chilier i verden. Fantastisk kraftig aroma af abrikos, mango og stærk frugtaroma, som Habanero er kendt for. Sorten giver et flot stort udbytte.

søndag den 15. maj 2011

Sund pizza

Bund:
25 gram gær
2 dl lunket vand
200 gram fuldkornshvedemel
100 gram grahamsspeltmel
½ tsk. salt

Fyld:
400 g hakkede flåede tomater

4 fed hvidløg

400 g gulerod

Chili
1 spsk. frisk basilikum

1 spsk. hakket frisk oregano

Top med ost

Hak tomaterne i en blender med hvidløg, chili og gulerod. Rør hakkede krydderurter i.
Rul dejen til 1 stor pizza. Smør tomatsovsen på, og læg osten på og blade af basilikum over.
Bag pizzaen midt i ovnen, til osten er gylden.

Resterne blev brugt til pizzasnegle. 

Overspringshandling og ferieplanlægning

Jeg burde nok skrive lidt projekt, men føler det er mere givende, at planlægge vores ferie til Rom.

Flybilletterne er bestilt med Ryanair fra Billund til Rom, og vi har reserveret et hotel (Hotel Joli) med kun ca. 5 minutters gang til Vatikanet og Peterskirken samt ca. 15 minutters gang til Piazza Navona og Piazza del Popolo.

Så er det bare at finde ud af, hvad vi vil se og om vi skal finde et andet hotel med en mere central lokation.

Turen går til Rom



Den store fiskefrokost

Selvom dagen står i projektskrivningens tegn, så var der lige tid til en god fiskefrokost (overspringshandling).

Frokosten bestod af:
Hjemmebagte rugboller
Røget laks
Røget peber makrel
Hjemmelavet fiskefrikadeller
Sild (morfar Sushi)
Radisecreme
Cherrytomater
Agurk
Peberfrugt
Spinat




Ryå Lakridsis med lakridspulver (Raw Liquorice Powder) fra Johan Bülow

Til gårsdagens aftenkaffe stod menuen på lidt lakridsis fra Ryå med et lille drys af Johan Bülows lakridspulver. Hertil en Seattle iced latte fra Starbucks (ganske kedelig og nok ikke noget vi køber igen)



lørdag den 14. maj 2011

Fiskefrikadeller med radisecreme og kartoffel- og ærtemos


Dellerne:
500 gram filet af torsk og lyssej
1 ½ tsk. Salt
Peber
3 forårsløg
1 æg
2 spsk. Hvedemel
Finthakket persille
Chili

Radisecreme:
1 bundt radiser
170 gram økologisk rygeost 10 %
Salt og peber
Citronsaft

Kartoffel- og ærtemos:
Kartofler
Ærter
Skummetmælk
Salt og peber

Den glade maves grød

Som optakt til dagens fodbold kamp, startede jeg dagen med en god omgang grød, med frugt mandler og rosiner
                                                          
Ingredienser:
 Knækket langtidsristet spelt og byg samt havregryn i Demeter kvalitet. Emmerflager, hakkede dadler, snittede mandler og hybenpulver


Monte Calina Sauvignon Blanc

Monte Calina Sauvignon Blanc fremtræder med en smuk strågul farve. Bouqueten har et dejligt præg af melon, fersken samt duftrige æbler. Smagen er halvtør med en behagelig frisk frugt
God til lyst kød, fjerkræ, fisk, skaldyr, salater samt lette frokostretter, eller som aperitif.

En OK hverdags vin.


Gl. Skagen fra Skagen Bryghus

India Pale Ale - Citat bryggeriet: "En kobberfarvet India Pale Ale på 6,0% med stor mundfylde og kraftig bitterhed/smag af engelske humler."

God til krydret retter eller f.eks. skipperlabskovs.



Økologisk Thy Classic 50 cl.

En mørk ravet øl, med flot skum. Den har en sød og karamel smag. Den er også mere humlet. Den har i den hele taget en mere gennemtrængende smag af det hele.
En god classic fra Thy.



fredag den 13. maj 2011

Rosso di Montalcino 2008

Frugtpræget aroma med noter af bær og stenfrugt. I munden byder vinen på smagsnoter af sorte kirsebær og brombær.


Velegnet til: pastaretter med kød, gryderetter med vildsvin og braiseret svine- eller kalveskank samt bløde og friske oste.

onsdag den 11. maj 2011

Sauternes 2008

Sauternes, dyb ravgul farve, en rigt nuanceret bouquet af nødder, honning og abrikos der også går igen i smagen, hvor der en fin frugtsyre giver vinen en god balance.


Velegnet til: foie gras, blåskimmelost, samt usødede friske frugttærter.

Rosemount Winemakers Collection Shiraz 2009

Smagen er i begyndelsen blid og lækker, men efter lidt tid i munden begynder vinen virkelig at spille med musklerne, og den ender med en krydret, lang og fyldig eftersmag med toner af chocolade, vanille og modne mørke bær.


Velegnet til: Oksekød, Pasta, Lam, Skalddyr og Krydret mad.

Lambrusco Dell’Emilia Gualtieri

Violet med violet skum. Sødmefuld næse med hindbær og marcipan og en tone af blomst med et pift af hvidvinstone.


Velegnet til: lette desserter med frugt. som jordbær og rabarber.

Jacob's Creek Grenache Shiraz 2009

Vinen har en mellemdyb farve med et lyst rødkløverskær og en intens bærfrugtagtig bouquet blandet med Shiraz-druens chokoladeagtige strejf og en blød nuance af egetræ.
Velegnet til: Krydrede kyllingeretter, asiatiske kødretter, lam og lettere oste.

lørdag den 7. maj 2011

Jacquart (demi-sec)

En let sødlig champagne med en rigtig god smag.
Skal drikkes til sommer til jordbær på den italienske måde med lidt sukker og citron.

NEGROAMARO
SALENTO ROSSO
I.G.T

Dufter pænt og ser godt ud, men mangler lidt i smag.
En fin hverdags vin.
Velegnet til kødretter, lyst kød og ost.

Novacorte Montepulciano d'Abruzzo, DOC

Dufter pænt og ser godt ud, men mangler lidt i smag.
En fin hverdags vin.
Velegnet til kødretter, lyst kød og ost.

De Antoni Ripasso 2006

De Antoni har en intens og mørk violet farve. Bouquet’en afslører stor intensitet med modne kirsebær og blommer.
Yderst velegnet til rødt kød, vildt og smagfulde, hårde oste..

Allegrini, Valpolicella Superiore 2008

Af min dejlige løbemakker har vi fået et par flasker Allegrini, Valpolicella Superiore 2008.
Dette er en god vin med kraftig smag af friske røde bær, krydderet og sødme.
Perfekt allround vin.
Yderst velegnet til pasta, risotto og lyst kød.

Wolf Blass Winemakers Selection Chardonnay 2010

Til aftens hjemmelavet Sushi er der indkøbt et par flasker Wolf Blass Winemakers Selection Chardonnay2010.

Den fremstår i en smuk strågul farve med et gyldent anstrøg. Den har en intens duft af moden frugt med et frisk strejf af citrusfrugt. Smagen er blød, fyldig og koncentreret med elegant syre og længevarende finish.

Yderst velegnet til skaldyr, sushi, lyst kød, pasta og ost. 

'



torsdag den 5. maj 2011

Laks og salat

Aftensmaden bestod af laks med lækker salat


Frisk lakseside med hjemmelavet pesto bestående af basilikum, parmasanost, hvidløg, olie, salt og peber.



Salat med spinat, dampet broccoli, tomat, peberfrugt, ristede pinjekerner og parmasanost på toppen

Frugtsalat er det bedste i verden...


I denne frugtsalat:

Banan
Æble
Pære
Jordbær
Blåbær
Ananas
Mango
Kiwi
Hakket chokolade
Hakkede mandler
Hakkede hasselnødder

tirsdag den 3. maj 2011

Hindbærmuffins med Valrhona chokolade og mandelflager

Så er jeg klar til at få besøg af veninder til eftermiddagshygge med muffins og kaffe



Opskrift (12 muffins)

200 g. blødt smør
2 dl. sukker
3 æg
4 dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
200 g. hindbær
100 g. grofthakket mørkt chokolade (hvid chokolade kan også bruges)
50 g. mandelflager
Evt. Flormelis til pynt

Rør blødt smør og sukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Rør hvedemel samt bagepulver i dejen. Vend forsigtigt bær, chokolade og mandelflager i. Fordel dejen i 12 smurte muffinforme og bag dem ca. 30-40 min. ved 175 grader. 
Lad dem køle af, inden de pyntes.

Femkornsboller

Her findes opskriften på de femkornsboller, som jeg bagte forleden - se her

Opskrift:

50 g Gær
1 tsk. Salt
2-3 dl.  Femkornsblanding/hørfrø/solsikkekerner (+vand)
5 dl. mælk eller vand
Hvedemel (og evt. Lidt grahamsmel eller rugmel)
1 dl. olie (tilsættes først efter det meste af melet er tilsat)
Evt. Revet squash eller gulerod

Gær og salt blandes. Korn/frø kommes i et glas og der fyldes vand i glasset, så der står 1 cm. vand over frøene. Derefter kommes glasset i mikroovnen, hvor vandet skal koge (hørfrøene opsuger vandet og vandet bliver til en klistret/slimet masse omkring frøene). Mælk og korn/frø blandes inden det blandes med gæren. Derefter blandes melet med væsken. Kom en god portion mel i blandingen og derefter olie. Til sidst tilsættes mel til dejen er tilpas blød og ikke klistret at arbejde med.
Lad dejen hæve i cirka en time, og form derefter bollerne. Lad brødene efterhæve.
Bages ved 175 grader i 15-20 min.

Indkøb i Salling


Indkøb efter rivegilde i Salling

Meyers produkter:

Sennepsdressing
Hyldeblomst eddike
Figen marmelade
Solbær marmelade

På billedet ses også Johan Bülow lakrids (chili og chili/tranebær) og to slags Valrhona chokolade. Desuden købte jeg lidt tøj, sko og løbestrømper. Så alt i alt blev det et givende rivegilde!

mandag den 2. maj 2011

Frokost på Jacobs Café og Bar, Skagen

Ugens første frokost blev indtaget på Jacobs Café og Bar, hvor menuen stod på en sandwich med Skagenskinke (bestående af rustik baguette med den berømte Skagenskinke fra Slagter Munch og mozzarella, Carl Johan-mayonnaise, grillet artiskok, svampepickles samt salat) hertil en kold Drachmann Pilsner fra Skagen Bryghus, en af de bedste danske pilsnere som jeg har smagt.

Nybagt bolle med hjemmelavet marmelade og honning


Lækre nybagte femkornsboller. Opskriften kommer senere
God dansk honning købt på vores cykeltur til Sebbersund.

søndag den 1. maj 2011

Hjemmelavet jordbær-rabarber marmelade

I påsken plukkede vi en god portion rabarber, som skulle bruges til marmelade.

Jordbær og rabarber kommes i gryden

Rørsukker, sukker, vaniljestang, revet citronskal og citronsaft tilsættes


Marmelade kommes på glas
Opskrift:

550 g. rabarber (skåret i små stykker)
450 g. jordbær (skåret i mindre stykker - alt efter hvor store bærrene i marmelade må være) 
2 dl. rørsukker
5 1/2 dl. sukker
1 vaniljestang
2 spsk. citronsaft
Revet citronskal

Bland alle ingredienserne i en gryde. Bring det i kog og lad det koge i ca. 15 min.
Skold marmeladeglassene og kom marmeladen på glas. Luk glassene med det samme. Opbevares i køleskabet.



Vi glæder os til at nyde den færdige marmelade på en nybagt bolle

Saltmandler



En lille formiddagssnack. Saltmandler, abrikoser og rosiner

Opskrift:

200 g. mandler
2 dl. lunt vand
3 tsk. salt
10 g. smør
Havsalt

Tænd ovnen på 150 grader. Mandlerne skyldes grundigt og overhældes med vandet. Rør mandlerne rundt i vandet mens der tilsættes salt. Rør rundt indtil saltet er opløst. Stil mandlerne tildækket i 20 min.
Lad mandlerne dryppe af i en sigte og fordel dem på en bageplade med bagepapir sammen med smørret. Bag dem i ovnen i ca. 20 min. Vend mandlerne rundt i smørret 3 gange. Drys havsalt over mandlerne og lad dem køle af. Evt. på køkkenrulle

De blev serveret i den nyeste investering - dette lille fad købt i Kalejdoskop

Sommerens motionsløb

Så er der indkøbt løbsnumre til:

Iforms Kvindeløb  d. 1. Maj, hvor frk. B skal løbe 10 km.
Og tiden blev 52.52

Limfjordsløbet d. 15. Maj, hvor vi skal løbe 14 km.

Råbjerg Mile Halvmarathon d. 11. Juni, hvor distancen er en halvmarathon

og som årets højdepunkt har vi Berlin Marathon d. 25. September

Tyk men glad - Hurra, hurra hurra...

BEEP EGG

BEEP EGG er det perfekte æggeur.  
Man koger Beep Egg sammen med sine æg, og når æggene er færdige spiller Beep Egg en melodi.
Den spiller "Killing me softly" når ægget er blødkogt, "I wish I was a hen" er signalet for et "smilende" æg, og "Carmina Burana" når ægget er hårdkogt.


Æggene kan købes hos Coolshop