søndag den 1. maj 2011

Hjemmelavet jordbær-rabarber marmelade

I påsken plukkede vi en god portion rabarber, som skulle bruges til marmelade.

Jordbær og rabarber kommes i gryden

Rørsukker, sukker, vaniljestang, revet citronskal og citronsaft tilsættes


Marmelade kommes på glas
Opskrift:

550 g. rabarber (skåret i små stykker)
450 g. jordbær (skåret i mindre stykker - alt efter hvor store bærrene i marmelade må være) 
2 dl. rørsukker
5 1/2 dl. sukker
1 vaniljestang
2 spsk. citronsaft
Revet citronskal

Bland alle ingredienserne i en gryde. Bring det i kog og lad det koge i ca. 15 min.
Skold marmeladeglassene og kom marmeladen på glas. Luk glassene med det samme. Opbevares i køleskabet.



Vi glæder os til at nyde den færdige marmelade på en nybagt bolle