søndag den 22. maj 2011

Hyggeaften med sushi

Så har jeg endelig fået tid til at blogge om den hyggelige aften for et par uger siden, hvor vi fik besøg af et vennepar. Menuen stod på sushi, som var en favorit hos alle.


Menu:

Makiruller:
- laks
- surimi sticks

Dertil eddikemarinerede ris og forskelligt fyld; mango, slikærter, agurk og avokado. Chilimayo og flødeost.

Inside-out maki:
- dybstegte rejer i tempuradej
- laks
- surimi sticks

Dertil eddikemarinerede ris og forskelligt fyld; mango, slikærter, agurk og avokado. Chilimayo og flødeost.
Pynt: stenbiderrogn, ristede sorte og hvide sesam, finthakket forårsløg og karse.

Nigiri:
- laks
- rejer (flækket på langs)

Tilbehør:
Wasabi, ingefær og soya





Sorte tigerrejer
Rejerne sættes på pind og koges i 3-4 min.
Rejerne vendes i tempuradej og groft rasp og frituresteges i en gryde med olie i få sekunder

Det færdige resultat:
Inside-out maki med laks, mango, slikærter og flødeost. 
Maki ruller. Den ene slags med surimi sticks, avokado, agurk og chilimayo. Den anden med dybstegte rejer, mango, slikærter og flødeost.

Desserten bestod af en skumtrøffel med chokoladesnirkler og jordbær fra Det søde liv

Opskrift (6 personer)

Trøffelbunde:
150 g. ren rå marcipan
100 g. sukker
60 g. smør
50 g. god mørk chokolade (64%. Jeg brugte Valrhona-chokolade)
2 æg
1/2 spsk. sigtet hvedemel
Lidt olie til at smøre formene med

Chokoladeskum:
75 g. god mørk chokolade
1/2 vaniljestang
1 dl. pasteuriseret æggehvide
75 g. sukker

Pynt:
150 g. mørk chokolade
Friske jordbær

Trøffelbunde:
Chokoladen finthakkes og smeltes i vandbad. Marcipan og sukker æltes sammen på bordet med hænderne. Ælt det stuetempererede smør i lidt ad gangen. Tilsæt nu den smeltede chokolade, melet og til sidst også æggene. Smør muffinformene med olie og fyld dem med den færdige trøffeldej - brug meget olie, da de let hænger i formene. Bages ved 160 grader i ca. 20-25 min. Bundene afkøles helt i køleskab, mens de stadig er i formene.

Chokoladeskum:
Chokolade hakkes og smeltes i vandbad. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornen skrabes ud med en lille kniv. Kornene og 1 tsk. af sukkeret mases sammen på bordet med en palet, således at kornene skilles ad. Gem vaniljesukkeret til senere. Den resterende del af sukker og æggehvider piskes stive med en håndmixer. Først til allersidst tilsættes vaniljesukker, mens der stadig piskes. Den nu smeltede chokolade tages af varmen. Tilsæt 1/3 del af de stiftpiskede vanilje-hvider, mens der røres godt. Denne chokoladeblanding kommer nu op i skålen med de resterende vanilje-hvider og der vendes nu forsigtigt til skummet er ensartet. Kom skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud over de kolde trøffelbunde.

Pynt skumtrøflerne med jordbær og chokoladesnirkler, som sprøjtes ud på bagepapir og køler hurtigt ned i fryseren.