mandag den 30. maj 2011

Ærtesuppe med rugkerner og hvidvinsdampet laks

Endnu en af favoritterne skal deles med jer. Dagens aftensmad blev ærtesuppe med rugkerner og dampet laks, hvor der er fundet inspiration fra opskriften som er set i Suverænt Sundt.



Opskrift (4 pers.)


400 g. frosne ærter
100 g. rødløg
50 g. rugkerner
7 dl. grøntsagsbouillon
3 dl. hvidvin
Persille
Dild
Citron
4 stk. laks

Kog rugkerner og løg sammen med bouillon og hvidvin i 30 minutter. Tilsæt ærterne og lad suppen koge i 5 minutter. Tilsæt persille og dild. Blend suppen og smag til med salt og peber.

Serveres med hvidvinsdampet laks og citron.

Hvidvinen, som blev brugt i suppen var Colle papa - Frascati Superior 2010



Italiensk forfriskende vin med en lækker tør smag.
En udemærket hverdagsvin når den serveres let afkølet.
Velegnet til fisk, salat og andre lette retter.