lørdag den 14. maj 2011

Gl. Skagen fra Skagen Bryghus

India Pale Ale - Citat bryggeriet: "En kobberfarvet India Pale Ale på 6,0% med stor mundfylde og kraftig bitterhed/smag af engelske humler."

God til krydret retter eller f.eks. skipperlabskovs.



Økologisk Thy Classic 50 cl.

En mørk ravet øl, med flot skum. Den har en sød og karamel smag. Den er også mere humlet. Den har i den hele taget en mere gennemtrængende smag af det hele.
En god classic fra Thy.



fredag den 13. maj 2011

Rosso di Montalcino 2008

Frugtpræget aroma med noter af bær og stenfrugt. I munden byder vinen på smagsnoter af sorte kirsebær og brombær.


Velegnet til: pastaretter med kød, gryderetter med vildsvin og braiseret svine- eller kalveskank samt bløde og friske oste.

onsdag den 11. maj 2011

Sauternes 2008

Sauternes, dyb ravgul farve, en rigt nuanceret bouquet af nødder, honning og abrikos der også går igen i smagen, hvor der en fin frugtsyre giver vinen en god balance.


Velegnet til: foie gras, blåskimmelost, samt usødede friske frugttærter.

Rosemount Winemakers Collection Shiraz 2009

Smagen er i begyndelsen blid og lækker, men efter lidt tid i munden begynder vinen virkelig at spille med musklerne, og den ender med en krydret, lang og fyldig eftersmag med toner af chocolade, vanille og modne mørke bær.


Velegnet til: Oksekød, Pasta, Lam, Skalddyr og Krydret mad.

Lambrusco Dell’Emilia Gualtieri

Violet med violet skum. Sødmefuld næse med hindbær og marcipan og en tone af blomst med et pift af hvidvinstone.


Velegnet til: lette desserter med frugt. som jordbær og rabarber.

Jacob's Creek Grenache Shiraz 2009

Vinen har en mellemdyb farve med et lyst rødkløverskær og en intens bærfrugtagtig bouquet blandet med Shiraz-druens chokoladeagtige strejf og en blød nuance af egetræ.
Velegnet til: Krydrede kyllingeretter, asiatiske kødretter, lam og lettere oste.

lørdag den 7. maj 2011

Jacquart (demi-sec)

En let sødlig champagne med en rigtig god smag.
Skal drikkes til sommer til jordbær på den italienske måde med lidt sukker og citron.

NEGROAMARO
SALENTO ROSSO
I.G.T

Dufter pænt og ser godt ud, men mangler lidt i smag.
En fin hverdags vin.
Velegnet til kødretter, lyst kød og ost.

Novacorte Montepulciano d'Abruzzo, DOC

Dufter pænt og ser godt ud, men mangler lidt i smag.
En fin hverdags vin.
Velegnet til kødretter, lyst kød og ost.

De Antoni Ripasso 2006

De Antoni har en intens og mørk violet farve. Bouquet’en afslører stor intensitet med modne kirsebær og blommer.
Yderst velegnet til rødt kød, vildt og smagfulde, hårde oste..

Allegrini, Valpolicella Superiore 2008

Af min dejlige løbemakker har vi fået et par flasker Allegrini, Valpolicella Superiore 2008.
Dette er en god vin med kraftig smag af friske røde bær, krydderet og sødme.
Perfekt allround vin.
Yderst velegnet til pasta, risotto og lyst kød.

Wolf Blass Winemakers Selection Chardonnay 2010

Til aftens hjemmelavet Sushi er der indkøbt et par flasker Wolf Blass Winemakers Selection Chardonnay2010.

Den fremstår i en smuk strågul farve med et gyldent anstrøg. Den har en intens duft af moden frugt med et frisk strejf af citrusfrugt. Smagen er blød, fyldig og koncentreret med elegant syre og længevarende finish.

Yderst velegnet til skaldyr, sushi, lyst kød, pasta og ost. 

'



torsdag den 5. maj 2011

Laks og salat

Aftensmaden bestod af laks med lækker salat


Frisk lakseside med hjemmelavet pesto bestående af basilikum, parmasanost, hvidløg, olie, salt og peber.



Salat med spinat, dampet broccoli, tomat, peberfrugt, ristede pinjekerner og parmasanost på toppen

Frugtsalat er det bedste i verden...


I denne frugtsalat:

Banan
Æble
Pære
Jordbær
Blåbær
Ananas
Mango
Kiwi
Hakket chokolade
Hakkede mandler
Hakkede hasselnødder

tirsdag den 3. maj 2011

Hindbærmuffins med Valrhona chokolade og mandelflager

Så er jeg klar til at få besøg af veninder til eftermiddagshygge med muffins og kaffe



Opskrift (12 muffins)

200 g. blødt smør
2 dl. sukker
3 æg
4 dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
200 g. hindbær
100 g. grofthakket mørkt chokolade (hvid chokolade kan også bruges)
50 g. mandelflager
Evt. Flormelis til pynt

Rør blødt smør og sukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Rør hvedemel samt bagepulver i dejen. Vend forsigtigt bær, chokolade og mandelflager i. Fordel dejen i 12 smurte muffinforme og bag dem ca. 30-40 min. ved 175 grader. 
Lad dem køle af, inden de pyntes.

Femkornsboller

Her findes opskriften på de femkornsboller, som jeg bagte forleden - se her

Opskrift:

50 g Gær
1 tsk. Salt
2-3 dl.  Femkornsblanding/hørfrø/solsikkekerner (+vand)
5 dl. mælk eller vand
Hvedemel (og evt. Lidt grahamsmel eller rugmel)
1 dl. olie (tilsættes først efter det meste af melet er tilsat)
Evt. Revet squash eller gulerod

Gær og salt blandes. Korn/frø kommes i et glas og der fyldes vand i glasset, så der står 1 cm. vand over frøene. Derefter kommes glasset i mikroovnen, hvor vandet skal koge (hørfrøene opsuger vandet og vandet bliver til en klistret/slimet masse omkring frøene). Mælk og korn/frø blandes inden det blandes med gæren. Derefter blandes melet med væsken. Kom en god portion mel i blandingen og derefter olie. Til sidst tilsættes mel til dejen er tilpas blød og ikke klistret at arbejde med.
Lad dejen hæve i cirka en time, og form derefter bollerne. Lad brødene efterhæve.
Bages ved 175 grader i 15-20 min.

Indkøb i Salling


Indkøb efter rivegilde i Salling

Meyers produkter:

Sennepsdressing
Hyldeblomst eddike
Figen marmelade
Solbær marmelade

På billedet ses også Johan Bülow lakrids (chili og chili/tranebær) og to slags Valrhona chokolade. Desuden købte jeg lidt tøj, sko og løbestrømper. Så alt i alt blev det et givende rivegilde!

mandag den 2. maj 2011

Frokost på Jacobs Café og Bar, Skagen

Ugens første frokost blev indtaget på Jacobs Café og Bar, hvor menuen stod på en sandwich med Skagenskinke (bestående af rustik baguette med den berømte Skagenskinke fra Slagter Munch og mozzarella, Carl Johan-mayonnaise, grillet artiskok, svampepickles samt salat) hertil en kold Drachmann Pilsner fra Skagen Bryghus, en af de bedste danske pilsnere som jeg har smagt.

Nybagt bolle med hjemmelavet marmelade og honning


Lækre nybagte femkornsboller. Opskriften kommer senere
God dansk honning købt på vores cykeltur til Sebbersund.

søndag den 1. maj 2011

Hjemmelavet jordbær-rabarber marmelade

I påsken plukkede vi en god portion rabarber, som skulle bruges til marmelade.

Jordbær og rabarber kommes i gryden

Rørsukker, sukker, vaniljestang, revet citronskal og citronsaft tilsættes


Marmelade kommes på glas
Opskrift:

550 g. rabarber (skåret i små stykker)
450 g. jordbær (skåret i mindre stykker - alt efter hvor store bærrene i marmelade må være) 
2 dl. rørsukker
5 1/2 dl. sukker
1 vaniljestang
2 spsk. citronsaft
Revet citronskal

Bland alle ingredienserne i en gryde. Bring det i kog og lad det koge i ca. 15 min.
Skold marmeladeglassene og kom marmeladen på glas. Luk glassene med det samme. Opbevares i køleskabet.



Vi glæder os til at nyde den færdige marmelade på en nybagt bolle

Saltmandler



En lille formiddagssnack. Saltmandler, abrikoser og rosiner

Opskrift:

200 g. mandler
2 dl. lunt vand
3 tsk. salt
10 g. smør
Havsalt

Tænd ovnen på 150 grader. Mandlerne skyldes grundigt og overhældes med vandet. Rør mandlerne rundt i vandet mens der tilsættes salt. Rør rundt indtil saltet er opløst. Stil mandlerne tildækket i 20 min.
Lad mandlerne dryppe af i en sigte og fordel dem på en bageplade med bagepapir sammen med smørret. Bag dem i ovnen i ca. 20 min. Vend mandlerne rundt i smørret 3 gange. Drys havsalt over mandlerne og lad dem køle af. Evt. på køkkenrulle

De blev serveret i den nyeste investering - dette lille fad købt i Kalejdoskop

Sommerens motionsløb

Så er der indkøbt løbsnumre til:

Iforms Kvindeløb  d. 1. Maj, hvor frk. B skal løbe 10 km.
Og tiden blev 52.52

Limfjordsløbet d. 15. Maj, hvor vi skal løbe 14 km.

Råbjerg Mile Halvmarathon d. 11. Juni, hvor distancen er en halvmarathon

og som årets højdepunkt har vi Berlin Marathon d. 25. September

Tyk men glad - Hurra, hurra hurra...

BEEP EGG

BEEP EGG er det perfekte æggeur.  
Man koger Beep Egg sammen med sine æg, og når æggene er færdige spiller Beep Egg en melodi.
Den spiller "Killing me softly" når ægget er blødkogt, "I wish I was a hen" er signalet for et "smilende" æg, og "Carmina Burana" når ægget er hårdkogt.


Æggene kan købes hos Coolshop

lørdag den 30. april 2011

Lørdag med brunch

Dejligt med en fridag på en lørdag. Denne dag skulle tilbringes inde i byen med brunch og shopping



Lækker brunch hos Café Penny Lane. Havde der været lidt mere frugt havde det været perfekt efter vores smag!
Iceblended økologisk saft fra Søgaards Bryghus

torsdag den 28. april 2011

Kyllingelasagne


Kyllingelasagne serveret med gulerodssalat

Opskrift:

500 g. hakket kyllingekød (eller små stykker kyllingebrystfilet)
2 mellemstore løg
2 fed hvidløg
1 chili
1 squash
1 aubergine
1 mornaysauce (helst 5 %)
2 dåser hakkede tomater
1 brik ekstra lagret cheddarost
1 pakke fuldkornslasagneplader
Olivenolie

Desuden tilsatte jeg lidt broccoli, da jeg havde noget i køleskabet.

Snit de to løg og chili og brun det i en gryde tilsat olivenolie. Tilsæt kyllingekødet. Når kyllingekødet er færdigstegt sammen med løg og chili, tilsættes de to dåser hakkede tomater og der skrues ned på halv varme. Herefter tilsættes aubergine og squash (skåret i tern) og mornaysaucen. De to fed hvidløg presses i gryden og salt og peber tilsættes med nænsom hånd. Gryden står og simrer på halv varme i ca. 10 min. Imens tændes ovnen på 215 grader. Lasagnen lægges sammen i et stort ildfast fad (der skal være plads til 3-4 lag). Der lægges et lille lag af den færdige sovs i bunden, herefter plader, fyld. plader, fyld - slut af med fyld. Cheddarosten rives over lasagnen, hvorefter den sættes i ovnen i ca. 20 min. Hold løbende øje med osten.

onsdag den 27. april 2011

Mmm... Hverdagens nybagte rugboller og eftermiddagshygge



Disse lækre boller er med inspiration fra Meyers mørke rugbrød
Opskrift:

Dag 1:

Rugsurdej:

6 dl. koldt vand
15 g. gær
800 g. rugmel

Oplæs gæren i vandet og bland rugmel i. Dæk dejen med et klæde eller låg og lad det stå ved stuetemperatur i 48 timer.

Dag 2:

1 ltr. koldt vand
500 g. knækkede rugkerner
250 g. solsikkekerner
250 g. hørfrø

Bland vand og kerner og lad iblødsætningen stå med låg i 24 timer.

Dag 3:

30 g. Havsalt
20 g. Maltsirup
Evt. 2-3 gulerødder
Evt. rugmel, hvis dejen er for våd.

Bland surdejen med kernerne og tilsæt derefter salt, maltsirup og evt. gulerødder. Rør det hele godt sammen. Hvis dejen er for våd tilsæt da lidt ekstra rugmel. Dejen skal være meget tung at røre rundt. Fordelen dejen som boller på bageplader med bagepapir. Benyt en spiseske dyppet i vand, for dejen ikke hænger for godt ved skeen. Bag bollerne i oven ved 180 grader i ca. 45 min. Hold øje med dem. De må gerne være lidt bløde.

tirsdag den 26. april 2011

Farvel til påsken

Det har været en dejlig påske med et helt fantastisk sommervejr. Den vil jeg mindes i dag, hvor der er overskyet og tåget.

Påsken startede med et dejligt cafébesøg med nogle veninder. Her ses den lækre brunch fra Stygge Krumpen


mandag den 25. april 2011

Formiddag med god musik


En dejlig formiddag nydes med god musik. Vi vil lige dele et par sange, som spilles meget herhjemme for tiden.



søndag den 24. april 2011

Påskens aftenkaffe



Johan Bülows lakrids er en favorit herhjemme. På billedet ses lakrids nr. 2 (Salty liquorice) og nr. 4 (Habanero chili liquorice).














Disse flotte porcelæns påskeæg er fra Summerbird. De indeholder seks lækre chokolade påskeæg.

Sushi sushi sushi...

Jeg vil lige dele nogle billeder fra en sushi-aften i madklubben.



Lækre råvarer. Hakkede forårsløg og purløg, mango, agurk, radiser og til sidst ris.


Det blev til lækker sushi i laaange baner... 138 stk. sushi talte vi det til.


Nyd billederne nedenfor!