onsdag den 22. juni 2011

Nye indkøb

Rektangulært Mega Mussel fad fra Royal Copenhagen til 319 kr. i Salling
Snackskåle fra EGO til 69 kr. i Salling
Metalforme fra Søstrene Grene til ca. 10 kr. og tre metaltyller fra Salling til 60 kr.
Nu vil vi i gang med at afprøve de nye forme og skåle

Glæden ved at have ferie...

... er hyggelige morgener, tid til træning og fornøjelseslæsning!

tirsdag den 21. juni 2011

Søgaards økologiske limesaft

Vi skulle lige smage limesaften her til aften. Den var VIRKELIG god og kan klart anbefales! Sød, sur og frisk på én gang.



Lækre nødder, peanuts og chokolade i mine nye snackskåle fra EGO

Sig det med blomster

Hr. B sagde "Tillykke med en veloverstået eksamen" med en buket liljer, som står SÅ fint

Frokost med hellefisk og æg

Efter en meget hård spinningtime (1 1/2 times kongeetape i Fitness World) kunne jeg nyde en god frokost med god samvittighed


En hjemmelavet rugbrødsbolle med rygeost/hellefisk og æg

Velkommen til det nye familiemedlem

Velkommen til Nespresso CitiZ & Milk. Der drikkes kaffe som aldrig før - alle kapslerne skal jo smages :-)




Jeg nyder eftermiddagen med en Café Latte og en god bog

mandag den 20. juni 2011

Lækker chokoladetærte med friske jordbær og skyr med vanilje

Kagen er bagt efter Anne Au Chocolats berømte Chokoladeballadekage

Opskrift (bages dagen før den skal bruges!)

200 g. god mørk chokolade
200 g. smør
200 g. sukker
5 æg (let sammenpisket)
1 spsk. mel
150 g. grofthakket lys chokolade
150 g. grofthakkede hasselnødder

Smelt smør i en gryde og tilsæt den mørke chokolade. Rør rundt med et piskeris indtil den chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Kom massen i en stor skål. Pisk æggene let sammen i en anden skål og tilsæt æggene til dejen lidt ad gangen. Vend mel i dejen og til sidst den lyse chokolade. Vend det rundt og kom dejen i en rund springform (ca. 22 cm.) foret med bagepapir. Drys med hasselnødder øverst på kagen og bag den ved 180 grader i 25 min. Kom kagen i køleskabet indtil den skal spise. Gerne i et halvt til et helt døgn, så den kan sætte sig. Server kagen med friske bær og skyr rørt op med en halv vaniljestang og rørsukker.

Husk, at kagen skal føles en smule ubagt. 


Kagen inden den skal i ovnen 
Den bagte kage inden servering


Pita med grønne kikærtefrikadeller med chili (falafler) og hummus


Hummus
500 g. græsk yoghurt (2 % eller mindre)
400 g. kikærter 
1 chili
3 fed hvidløg
1 lime
Havsalt

Skyl kikærterne godt og sæt dem i blød minimum 12 timer før brug. Kog dem efter anvisning på pakken (40-60 min.). Afkøl kikærterne. Hak hvidløg og chili og blend alle ingredienserne. Smag til med salt og limesaft.



Falafler (10 stk.)

200 g. kikærter
1/2 bundt frisk koriander
1/2 bundt persille
2 fed hvidløg
1/2 rød chili
1 rødløg
1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. hvedemel
1/2 tsk. salt

Skyl kikærterne godt og sæt dem i blød minimum 12 timer før brug. Hak løg, hvidløg, chili og krydderurter groft. Blend alle ingredienser sammen. Form falaflerne som frikadeller med en våd ske. Steg dem på en pande med olie. De suger meget olie, så læg dem på et stykke køkkenrulle efterfølgende. 




Falafler og hummus blev serveret i pitabrød. Opskriften kommer senere :-)

lørdag den 18. juni 2011

Sund æggekage

Lørdagens frokost bestod af en sund æggekage lavet efter en opskrift fra Iform.

Opskrift:
Grønne bønner
2 æg
Lidt skummetmælk
Cherrytomater
Basilikum
Salt & peber
Persille
Purløg

Det hele piskes sammen og bages i oven ved 180 grader, til den er gylden.

fredag den 17. juni 2011

Cafébesøg efter veloverståede eksaminer

Da hr. B havde overstået sin eksamen i dag, hyggede vi os med en tur ind til byen. Her besøgte vi yndlingscaféen - Stygge Krumpen.

Sandwich med parmaskinke og mozzarella - med pinjekerner, soltørrede tomater og pesto
Stygges kyllingepasta med stærk karry og peberfrugter
Hyldeblomstsaft fra Thorrisgaard
Alt i alt var det en utrolig lækker frokost. Stygge Krumpen er altid et hit med lækre retter.

onsdag den 15. juni 2011

Jordbærdrik med mynte

En frisk sommerdrik med jordbær og mynte.


Bestående af:
10-12 Jordbær
5 mynteblade
20 gram rørsukker
2 dl skummetmælk
2 dl græsk yoghurt
En smule citron/limesaft

Alle ingredienserne blendes til en fin drik og er herefter klar til servering.

Blåbærmuffins med hvid chokolade

Blåbærmuffins... En klassiker, som jeg har lavet flere gange før. Kald det en overspringshandling fra eksamenslæsningen :-)

Jeg beklager den dårlige billedkvalitet. Det var kun lige telefonen, som var ved hånden, da vi glemte kameraet, da vi var i byen i mandags. Bloggen står derfor lige lidt stille de næste par dage 

Opskrift (ca. 15 stk.)

75 g. smør
225 g. sukker
2 æg
2 dl. creme fraiche
270 g. hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
150 g. blåbær (gerne optøet fra frost)
100 g. hvid chokolade

Rør smør og sukker sammen. Pisk æggene i et af gangen. Tilsæt creme fraiche. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen. Kom blåbær og grofthakket chokolade i og vend forsigtigt rundt.
Dejen fordeles i smurte muffinsforme og bages i 30 min. ved 180 grader.

tirsdag den 14. juni 2011

Rugbolle med brieost og jordbær

Sommeren er over os, hvilket er ensbetydende med danske jordbær.

Bolle med brie og jordbær
Maden bestod af: hjemmebagt rugbolle med brieost i tynde skriver, danske jordbær skåret i skriver til sidst friskkværnet peber. Her er der pyntet med frisk mynte - dog udelukkede for synets skyld :-)

mandag den 13. juni 2011

De Martino, Estate Line Carmenére, Chile

Under sidste besøge i Skalborg, fik vi serveret denne dejlige rosévin, som velkomstdrink.

De Martino, Estate Line Carmenére, Chile

Flot lyserød farve med en duft af frisk frugt og smager af skovbær med et strejf af citrus.

Velegnet til: grillet kylling, lette pastaretter og som velkomstdrink.

Vi fik desuden en lille sommergave med hjem:

I bogen er det Skagens borgere, der kommer med opskrifter på deres yndlingsretter, derudover giver bogen et indblik i hvordan de bor og lever med kunst i Skagen.

Snack

Mmm... De mørkegrønne sure æbler og friske dadler er simpelthen favoritter herhjemme

søndag den 12. juni 2011

Kulinariske oplevelser i Rom

Vi er i gang med lidt research inden vi skal til Rom - udover alle de kulturelle seværdigheder er vi også på jagt efter lidt kulinariske oplevelser.



Indtil nu har vi bestemt os for, at besøge:

Volpetti 
Alt inden for italienske delikatesser - oste, skinker, pølser, lækre brød og pizzabunde, kager, svampe, eddiker, vine, trøfler, olier.

La Carbonara
Traditionel italiensk mad til overkommelige priser. Den er mest kendt for sin Spaghetti Carbonara.

Otello alla Concordia
Tæt på den Spanske trappe og med god italiensk mad og en hyggelig gård.

Il Buchetto
Roms bedste romerske pizza!?!

Derudover skal der drikkes vin og kaffe rundt omkring i byen.

Gode steder at spise, drikke og shoppe modtages gerne :-)

Skagens bedste burger

Efter løbet tog vi en tur ind til Skagen, for at opleve det skønne sommerliv og nyde en god frokost. Dagens frokost bestod af en Hot Devil Burger fra McCurdies.


Hertil en hyldeblomstmost fra Brødrene Adelhart - jeg foretrækker dog stadig Søbogaard.

Råbjerg Mile 1/2 Maraton

Så fik vi overstået Råbjerg Mile 1/2 Maraton i tilfredsstillende tid. Men sådan en præstation kommer man jo ikke sovende til :-)

Vi startede dagen med et blødkogt æg samt en omgang Ruggryn med masser af frisk frugt.


Herefter pakkede vi lidt proviant og drog mod Skagen. Vores madpakke bestod af:


Banan
Blandet frugtstang fra Aurion
Kokos frugtstang fra Aurion
Rosiner og nødder
Tørret ananas og mango fra Presmann Danmark.

Og tiderne blev 1.42 og 2.07  :-)

Tyk men glad

lørdag den 11. juni 2011

Tømmermænd i Thailand

Som optakt til morgendagens 1/2 maraton brugte vi fredag aften på at få en kop kaffe på Cafe Luna efterfulgt af en tur i biografen for at se "Tømmermænd i Thailand".


Efter filmen havde jeg en ustyrlig lyst til at drikke sig fuld i håb om at få lige så en uforglemmelig aften, som den aften gutterne i filmen har i Bangkok. Så nu er det bare i gang med at søge i vennekredsen efter en ven, der er lige så "gal" som  den bizarre Alan. Også af sted på druk :-)


Vi kan kun anbefale den!!!

fredag den 10. juni 2011

Fyraftensøl

Til fredagens fyraftensøl havde vi indkøbt et par øl fra Willemoes fra Bryggeriet Vestfyen.

Willemoes Strong Lager

En stærk og fyldig øl på 8,0% med en sød og karamelagtig smag.

Velegnet til ost samt fede og kraftige kødretter.














Willemoes 200 år -  6,5%


Den har en mørk (rødlig) farve med gyldent skum.
Smagen er sød og lidt karamelagtig.

Velegnet til lam og kylling.

Ruggryn


Vi har denne morgen afprøvet de nye ruggryn fra Kornkammeret. Den smagte ganske fint, men vi vil dog begge foretrække den gode grovvalsede havregryn. Intet kan erstatte havregryn.


Morgenmaden bestod af:

Ruggryn
Fiberkost
Banan
Kiwi
Blåbær
Hindbær



torsdag den 9. juni 2011

Yoghurtis med lakrids

Her kommer som lovet opskriften på yoghurtis med lakrids, som jeg lavede sammen med yoghurtis med hindbær og vanilje.





Opskrift

1 bæger pasteuriserede æggehvider
1/2 ltr. græsk yoghurt
Rørsukker (ca. 1 dl.)
Lakridspulver (Jeg brugte lidt af Johan Bülows Raw Liquorice Powder samt lidt lakridsrodspulver fra Urtegaarden)

Pisk æggehviderne stive og pisk lidt rørsukker i.  Pisk halvdelen af yoghurten i, og vend derefter det sidste yoghurt i med en dejskraber. Smag til sidst til med lakridspulver og rørsukker. Kom massen i en skål og frys ned. Rør evt. i isen hver time, så den ikke krystalliserer for meget.

Hjemmelavede lakridsflødeboller

Til opskriften er der fundet inspiration fra Odense Marcipans opskrift

Opskrift (30 stk.)

500 g. marcipan
150 g. pasteuriserede æggehvider
300 g. sukker
1 dl. vand
250 g. mørk chokolade 

Marcipanbunde
Marcipanen skæres i 30 skiver og lægges på bagepapir og bages i ovnen ved 180 grader i 5-8 min.

Guf
Sukker og vand koges op og koger i 2 min. Æggehviderne piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en håndmixer ved middel hastighed i ca. 15 min. Smag guffet til med en smule lakridspulver. (Kom også lakridspulver på chokoladen, når flødebollerne er færdige.)

Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose og flødebollerne bage i 5 min. ved 180 grader, så de får en fast overflade.

Smelt chokoladen over vandbad. Sørg for den ikke er alt for varm, når flødebollerne pensles med chokoladen. Drys lidt lakridspulver på flødebollerne inden chokoladen er størknet.

Holdbarhed: 3 dage ved 10-12 grader.

onsdag den 8. juni 2011

Bønnesuppe med tomat og linser

 

Serveret med emmerbrød og basilikum på toppen
Opskrift (2 pers.)

200 g. gulerødder
200 g. knoldselleri
1 stort rødløg
1 ds. røde kidney bønner
4 spsk. røde linser
1 ds. hakkede tomater
1 stor ds. tomatpuré
6 dl. grøntsagsbouillon
Salt
Peber

Hak rødløg, gulerødder og selleri i tern og svits det i olie. Tilsæt bouillon og linser og lad det simre i 15 min. Skyl bønnerne og tilsæt dem sammen med tomatpuré og hakkede tomater. Smag til med salt og peber. Lad det koge i yderligere 15 min.