Kagen er bagt efter Anne Au Chocolats berømte Chokoladeballadekage |
Opskrift (bages dagen før den skal bruges!)
200 g. god mørk chokolade
200 g. smør
200 g. sukker
5 æg (let sammenpisket)
1 spsk. mel
150 g. grofthakket lys chokolade
150 g. grofthakkede hasselnødder
Smelt smør i en gryde og tilsæt den mørke chokolade. Rør rundt med et piskeris indtil den chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Kom massen i en stor skål. Pisk æggene let sammen i en anden skål og tilsæt æggene til dejen lidt ad gangen. Vend mel i dejen og til sidst den lyse chokolade. Vend det rundt og kom dejen i en rund springform (ca. 22 cm.) foret med bagepapir. Drys med hasselnødder øverst på kagen og bag den ved 180 grader i 25 min. Kom kagen i køleskabet indtil den skal spise. Gerne i et halvt til et helt døgn, så den kan sætte sig. Server kagen med friske bær og skyr rørt op med en halv vaniljestang og rørsukker.
Husk, at kagen skal føles en smule ubagt.
Kagen inden den skal i ovnen |
Den bagte kage inden servering |