torsdag den 23. juni 2011

Fuldkornsspaghetti med tomatsauce og hjemmelavede kyllingekødboller


Kødboller (ca. 20 stk.)

300 g. hakket kyllingekød
50 g. emmentaler i tern
2 dl. grovvalset havregryn
1 æg
1 finthakket rødløg
1 håndfuld hakket persille
1 håndfuld hakket purløg
Salt og peber

Bland alle ingredienserne sammen og form kødbollerne med håndfladen og en våd ske (som med frikadeller). Læg kødbollerne på en bageplade foret med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 min. ved 180 grader.

Tomatsauce

1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
1 rødløg
2 fed hvidløg
1/2 chili
1 håndfuld basilikum
Salt og peber

Hak rødløg, hvidløg og chili. Svits det i olivenolie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Smag til med salt, peber og basilikum. Bring saucen i kog.

Fuldkornsspaghetti med tomatsauce og hjemmelavede kyllingekødboller

Fuldkornsspaghetti
Kødboller
Tomatsauce
Små tomater
Parmasanost

Kog spaghetti i den mængde, der ønskes og efter anvisningen på pakken. Svits hele friske tomater i olivenolie i en gryde. Tilsæt kødbollerne, som steges med. Til sidst tilsætte tomatsaucen og det hele småsimrer i 10 min. Server den kogte spaghetti med tomatsauce, kødboller og parmasanost på toppen.



Kyllingekødboller klar til at komme i ovnen
Kyllingkødbollerne efter en tur i ovnen


Salat med spinat, tomater, rød peberfrugt og mandler