Kristi Himmelfartsferien blev for mit vedkommende brugt i København, hvor jeg lejlighedsvis fik besøgt en masse veninder. Den har stået på shopping, fødselsdag, grillhygge, bytur, sightseing og god mad.
Onsdag
Aftenen stod på grill og hygge på terrassen og endte i bytur og lækre drinks.
Nye havemøbler skulle indvies |
Nye kartofler stegt på grillen med olie og timian. Vendes i en salat med feta, tomat, asparges og forårsløg |
Salat med tomat og mozzarella og oliedressing |
Kylling på dåse. Kylling er gnedet med olie, revet citronskal og salt og peber og er kommet på en halvfyldt øldåse og placeret midt på grillen. Steger i 55 min. |
Den lidt "specielle" dessert bestod af friske jordbær med vaniljeyoghurt |
Drink med passion. Den smagte VIRKELIG godt! |
MEGET stærk cosmopolitan |
Efter en lille bytur stod den på hjemmelavet brunch og fødselsdagshygge i Kongens Have.
Scrambled eggs med stegt parmaskinke
Amerikanske pandekager med grahamsspeltmel
Blåbær, jordbær og vandmelon
Friskbagt brød med ost, honning og marmelade
Kaffe og juice
Amerikanske pandekager
1 dl. hvedemel
2 dl. groft mel (Jeg brugte grahamsspeltmel)
2 æg
2 1/2 dl. kærnemælk
1 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. havsalt
Smør til stegning
Bland de "tørre" ingredienser i en skål (mel, sukker, salt og bagepulver). Pisk æggeblommer (gem æggehviderne) og kom skiftevis melblandingen og mælken i massen. Æggehviderne piskes stive i en anden skål og vendes forsigtig i dejen, således at dejen bliver dejlig luftig. Bag de små pandekager i smør på en stegepande.
Torsdag eftermiddag stod på fødselsdag i Kongens Have. Til fødselsdagen blev serveret Øl, vin, frugt og muffins. Jeg var så heldig at få lov at hjælpe med at bage muffins. Det blev til både blåbærmuffins og chokolademuffins - dog har jeg kun billeder og opskrift på sidstnævnte. 100 stk. blev der bagt og de blev ganske vellykket, så opskriften vil jeg lige dele.
Chokolademuffins. Opskriften er fundet her. |
Amerikanske chokolademuffins
240 g. hvedemel
150 g. sukker
4 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 knsp. salt
50 g. kakao
1 æg
3 dl. sødmælk
1 dl. olie
Mørk chokolade (et stk. pr. muffin)
Bland mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker, salt og kakao godt sammen. Pisk æg, mælk og olie godt. Rør æggemassen i melblandingen til dejen er ensartet. Fordel dejen i forme og læg et (stort) stykke chokolade på højkant i dejen og tryk den lidt ned i kagen. Bages i midten af ovnen i 20-25 min. ved 200 grader.
Fødselsdag, flag og høj sol i Kongens Have Den sidste aften i København bød på restaurantbesøg på Tony's i Havnegade. Ganske fin mad og en rigtig god aften. |