mandag den 20. juni 2011

Pita med grønne kikærtefrikadeller med chili (falafler) og hummus


Hummus
500 g. græsk yoghurt (2 % eller mindre)
400 g. kikærter 
1 chili
3 fed hvidløg
1 lime
Havsalt

Skyl kikærterne godt og sæt dem i blød minimum 12 timer før brug. Kog dem efter anvisning på pakken (40-60 min.). Afkøl kikærterne. Hak hvidløg og chili og blend alle ingredienserne. Smag til med salt og limesaft.



Falafler (10 stk.)

200 g. kikærter
1/2 bundt frisk koriander
1/2 bundt persille
2 fed hvidløg
1/2 rød chili
1 rødløg
1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. hvedemel
1/2 tsk. salt

Skyl kikærterne godt og sæt dem i blød minimum 12 timer før brug. Hak løg, hvidløg, chili og krydderurter groft. Blend alle ingredienser sammen. Form falaflerne som frikadeller med en våd ske. Steg dem på en pande med olie. De suger meget olie, så læg dem på et stykke køkkenrulle efterfølgende. 




Falafler og hummus blev serveret i pitabrød. Opskriften kommer senere :-)