Opskrift (8-10 pers.)
Bund:
100 g. smør
170 g. Digestive kiks
Ostefyld:
200 g. flødeost
2 dl. creme fraiche (18 %)
125 g. flormelis
1 stang vanilje
2 1/2 dl. piskefløde
6 blade husblas
Hindbærfyld:
300-500 g. hindbær
3 spsk. sukker
4 blade husblas
Kiks knuses og blandes med smør. Pres massen helt mod bunden i springformen. Flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljekorn piskes sammen. Flødeskum vendes i. Husblas smeltes (se anvisning på pakken) og piskes i. Blandingen hældes over kiksebunden og stilles på køl eller i fryseren. Det er vigtigt, at kagen er stivnet inden hindbærfyldet kommes på - ellers vil de to lag flyde sammen. Kog hindbær med sukker. Lad det køle lidt ned. Smelt husblas og pisk det sammen med hindbær. Fordel hindbærfyldet på den kolde kage.
Stil kagen på køl i minimum 4 timer - gerne natten over.
Kiksebund (1. lag) |
Ostecreme |
Ostefyld (2. lag) |
Hindbærfyld (3. lag) |