søndag den 31. juli 2011

Cheesecake

I går var vi til Skovrock i Aalborg, hvor The Rumour Said Fire og Tina Dickow spillede. Perfekt med øl og koncert i sådan et sommervejr. Vi startede ud med at grille, og jeg lavede en cheesecake til dessert


Opskrift (8-10 pers.)

Bund:
100 g. smør
170 g. Digestive kiks

Ostefyld:
200 g. flødeost
2 dl. creme fraiche (18 %)
125 g. flormelis
1 stang vanilje
2 1/2 dl. piskefløde
6 blade husblas

Hindbærfyld:
300-500 g. hindbær
3 spsk. sukker
4 blade husblas

Kiks knuses og blandes med smør. Pres massen helt mod bunden i springformen. Flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljekorn piskes sammen. Flødeskum vendes i. Husblas smeltes (se anvisning på pakken) og piskes i. Blandingen hældes over kiksebunden og stilles på køl eller i fryseren. Det er vigtigt, at kagen er stivnet inden hindbærfyldet kommes på - ellers vil de to lag flyde sammen. Kog hindbær med sukker. Lad det køle lidt ned. Smelt husblas og pisk det sammen med hindbær. Fordel hindbærfyldet på den kolde kage.
Stil kagen på køl i minimum 4 timer - gerne natten over.

Kiksebund (1. lag)
Ostecreme
Ostefyld (2. lag)

Hindbærfyld (3. lag)